Pestka truskawki odsiewana jest z wysokiej jakości suszu truskawkowego, otrzymywanego z wytłoków pochodzących z zakładów wytwarzających soki owocowe i warzywne.

Zastosowanie

Pestka z truskawki to idealny dodatek do herbat owocowych, ale także wszelkiego rodzaju musli owocowych. Wykorzystywana jest również do produkcji jedynego w swoim rodzaju, tłoczonego na zimno, oleju z owoców – naturalnego składnika w stosowanego w przemyśle spożywczym i kosmetycznym.

Charakterystyka produktu

Surowiec do tłoczenia oleju charakteryzuje się:

  • dużą zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 (ok. 35%) i omega-6 (ok. 45%)
  • zawartością witamin z grupy A i E
  • ma działanie regenerujące, nawilżające, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, hamuje procesy starzenia się skóry, pomaga utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia skóry, a także chroni przed promieniowaniem UV-B I UV-C (naturalna bariera ochronna skóry)