Ethiopian
Pestki z Czarnej Porzeczki
Produkt idealny dla:
Image is not available
Ethiopian

Pestka odsiewana jest z wysokiej jakości suszu z czarnej porzeczki, otrzymywanego z wytłoków pochodzących z zakładów wytwarzających soki owocowe i warzywne.

Zastosowanie

Pestka z czarnej porzeczki to idealny dodatek do herbat owocowych, ale także wszelkiego rodzaju musli owocowych. Wykorzystywana jest również do produkcji jedynego w swoim rodzaju, tłoczonego na zimno, oleju z owoców – naturalnego składnika stosowanego w przemyśle spożywczym i kosmetycznym.

Charakterystyka produktu

Surowiec do tłoczenia oleju charakteryzuje się:

  • dużą zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, występujących w idealnej proporcji 1:5
  • dużą zawartością kwasu gamma-linolenowego GLA (10-18%)
  • zawartością witamin A i E
  • ma działanie nawilżające, przeciwbakteryjne, hamuje procesy starzenia się skóry, pomaga utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia skóry, a także chroni przed promieniowaniem UV-B I UV-C (naturalna bariera ochronna skóry)